Fight AIDS, masturbate!

Iltalehti uutisoi alkujaan Reutersin lähettämästä videomateriaalista kasatulla netti-TV-pätkällään Paradise TV -aikuisviihdekanavan esittämän kuulovammaisten naku-uutisohjelma Naked Sign Language Show'n taloudellisista vaikeuksista. Ohjelman alkaessa kerätä uutishuomiota ulkomailla valtio kuitenkin jäädytti häpeillen koko TV-yhtiön rahoituksen. Samalla apurahaperiaatetta muutettiin niin, että eroottiset ohjelmat eivät niitä enää saa. Pätkässä näytetään myös ohjelman tuottaja Hajime Shimagiri esittämässä surkeita tekosyitä sille, miksi ohjelma tarjoaisi paljon myös normaalikuuloisille katsojille, mikä on aika hassua; yleensä japanilaiset osaavat olla paljon rehellisempiä paljaalla pinnalla myymisen suhteen.

Tämänkin uutisen voisivat kyyniköt leimata jälleen yhdeksi merkiksi japanilaisten loputtomasta perverssiydestä. Totuushan kuitenkin on, että naku-uutiset eivät ole japanilaisten yksinoikeus: innoittajana on selvästi ollut torontolainen Naked News - jonka starttaamisesta vuonna 2000 uutisoi Suomessa mm. Mikrobitti - tai itse asiassa sen japanilainen lokalisoitu versio. Nämä tosin eivät ole Naked Sign Language Show'n kaltaisia vähemmistöyleisölle suunnattuja uutisohjelmia, vaan tarjoavat ihan laadukastakin TV-journalismia. Naked Newskään ei ollut naku-uutisten keksijä, vaan idea on kopioitu vuonna 1999 Venäjän M1-kanavalla alkaneesta ohjelmasta "The Naked Truth". Kaikkien näiden konsepti on siis yksinkertaisesti se, että uutisankkurit riisuvat hiljalleen vaatteitaan uutisten edetessä. Kuka muka vielä väittää, ettei hyötyä ja huvia voisi yhdistää?

Niin kanadalaisen kuin japanilaisenkin Naked Newsin täyttä alastomuutta sisältämättömiä pätkiä löytyy runsaasti YouTubesta; molempien hauskinta antia on ehkäpä koosteet uutisankkureiden mokailuista. Ne ovat tietysti suurimmaksi osaksi lavastettuja, mutta eipä se ketään Pixarin kohdallakaan haittaa...