Maid café ei kaipaa lisäperusteluja

ANN uutisoi New York Anime Festivalin järjestävän maid cafén Yhdysvaltain kamaralle. Uutinen on sikäli hieman hassu, että amerikkalaisissa coneissa on kyllä ollut meidokahviloita ennenkin - mutta toisaalta ANN on ennenkin julkaissut tällaisia "tiedoksenne"-tyylisiä uutisia. Kanadassa jopa on - tai oli, nettisivut vaikuttavat olevan nurin ja osoite myyty eteenpäin - kiinalaistyylinen sellainen. (En yleensä käännä "maidia" "sisäköksi", koska sisäköllä ja japanilaisella fantasiameidolla on nykyään vain hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa.)

Kuten monesti aiemminkin on uutisessa mielenkiintoisinta sen herättämä keskustelu. Myönnettäköön, että vapaaehtoistyöskentely ei välttämättä ole logistisesti kaikkein toimivin ratkaisu - etenkin kun maksullisten jenkkiconien budjetti mahdollistaisi varmasti myös toisenlaiset sellaiset. Toisaalta järjestäjät ovat varmasti ajatelleet tässä asiaa myös kahvilanpitoon osallistuvien kannalta; luoja tietää, että jo yksistään USA:n harrastajakunnasta löytyy tarpeeksi meidopukuja rakastavia otakutyttöjä pyörittämään vaikka kokonaista ravintolakompleksia. Etenkin jos asut saa conin päätyttyä pitää, kuten NYAFin tarkoituksena on.

Meidokahviloiden ja jopa host clubien tiedetään kuitenkin pyörineen coneissa vapaaehtoisvoimin ennenkin; jopa siinä määrin menestyksekkäästi, että jonot ovat olleet usein aika kamalat. Epäilemättä tämän esimerkin kannustamana erääseen ensi kesän tapahtumaan ollaan järjestämässä myös ensimmäistä suomalaista con-meidokahvilaa: silmänruoalla kyllästettyä rauhallista keidasta tapahtuman tungoksen ja melskeen uuvuttamille otakuille. Sen suosio tulee epäilemättä olemaan suuri, vaikka kaikki ei näin ensimmäisellä kerralla ihan nappiin menisikään.

Jatkoa ajatellen konseptia voisi tietysti kehitellä myös pitemmälle. Kahvilan tarjontaan ei välttämättä tarvitsisi sisältyä korvanpuhdistusta, aromaterapiaa, parturointia tai jalkahierontaa kuten eräissä Akihabaran erikoisliikkeissä - mutta kun kerran conista on kyse, voisivat pelikonsolit (LittlePSX:n tapaan) saavuttaa suurenkin suosion...


Kuva: Maidblog