Viihdettä meille lopuille

PiQ-lehden mediakitin mukana tuli versio ensimmäisen numeron kansikuvasta. Siitä näkee, että ADV on ennalta-arvattavasti säätänyt lehtensä linjaa enemmän geneerisen nörvelökulttuurin suuntaan: animen ja Newtypessä aika vähälle huomiolle jääneen mangan lisäksi se käsittelee pelejä, musiikkia, länsimaisia sarjakuvia, figuureja ja teknisiä vimpaimia ja jopa genre-elokuvia.

PiQ on ohuempi, pienempi ja halvempi kuin Newtype oli; 160 sivun sijasta siinä on 130, ja hinta on $6,99 aiemman $12,98:n sijaan. Se tulee myös olemaan liimasidottu eikä nidottu, eikä sitä tietenkään lueta enää oikealta vasemmalle - Newtypen syy lukusuuntaansahan oli kaikista tekosyistä huolimatta se, että taittaminen Japanista saatujen pohjalta on helpompaa kun kaikkea ei tarvitse kääntää ympäri. DVD:tä sen mukana ei myöskään ilmeisesti tule, ja lukijakunnan odotetaan muodostuvan 70-prosenttisesti miespuoliseksi.

Suuri kysymys tietysti kuuluu, miten hitossa tämä eroaa Wizardista - lifestyle-osionsa (5 %) ansiostako? Onko ADV tunkemassa markkinoille, jotka ovat jo turhankin täynnä? Ja tullaanko tässä lehdessä näkemään rehellisen journalismin aavistustakaan?