Kissansilmäinen poika

Ehkä minun kannattaisi perua se, mitä sanoin Vizistä jokin aika sitten. Kesäkuussa julkaistava Kazuo Umezun Cat Eyed Boy vuodelta 1967 on tuulahdus raikasta ilmaa vintagemangan ystäville - ja vaikka todennäköisesti kamala hinta hirvittääkin, koko roska kahdessa noin viidensadan sivun paketissa kuulostaa yllättävän hyvältä. Signature-linjan julkaisut voivat olla harvalukuisia, mutta ne ovat kuin mannaa taivaasta.

Kissansilmäinen poika on puoliksi ihminen ja puoliksi yookai, mistä syystä hän ei ole tervetullut kumpienkaan joukkoon. Hän elää ihmisten maailman varjoissa kamalien tapahtumien saattamina, sekä ihmisten että yookaiden vihaamana. Hän toimii veijarin tavoin, pelastaen viattomia ja järjestäen niin että pahat saavat rangaistuksensa - ja yleensä ihmiset vaikuttavat paljon pahemmilta kuin yookait.

Mangaka arvostaa.