Hyviä ja huonoja uutisia

  
Uusin Afternoon vahvistaa Moon Phasessa pari kuukautta sitten olleet huhut: Hiroaki Samuran mestariteos Blade of the Immortal saa lopultakin animesovituksen. Eipä sitä olekaan odotettu kuin vasta vähän päälle kymmenen vuotta... Sarja starttaa AT-X:llä kesällä; sen pituutta ei ole vielä ilmoitettu, mutta väkivaltaisuutensa vuoksi se saanee parhaimmillaan myöhäisillan ohjelmapaikan.

Mutta.

Sen tuottaa Bee Train ja ohjaa Koichi Mashimo. Bee Trainin surullisenkuuluisaa mainetta voi väittää "turhaksi nillitykseksi", mutta en rehellisesti sanoen ymmärrä millaiset standardit moista väittävillä on... Puhumattakaan siitä että Mashimo olisi minusta erityisen hyvä ohjaaja; hänen työnsä .hack-franchisen, Tsubasa Chroniclen ja legendaarisen pyssypimutrilogiansa - Noirin, Madlaxin ja El Cazador de la Brujan - parissa ovat saaneet minut lähinnä vakuuttumaan siitä, että hän onnistuu sössimään lupaavimmatkin konseptit.

Potentiaalia Immortalissa nimittäin olisi. Pelkään vain että oli alkuperäisjuoni miten hyvä tahansa ja käsikirjoitus miten laadukas hyvänsä - käsikirjoittajan pallille istutettuun Hiroyuki Kawasakiin saattaisi uskaltaa asettaa jo jonkinlaisia toiveitakin - Mashimo tekee siitä juonen nurkkaan heittävän tylsän haahuilun, jossa enin osa tapahtumista kuluu panoroitaessa musiikin säestyksellä pitkin maisemaotoksia ja tuijotellessa lähikuvia henkilöiden silmistä. Bee Trainin työvoima ei ole mikään maailmanluokan sotajoukko - studiohan toimii perustajansa Mashimon periaatteiden mukaan lähinnä animaattorien kouluttamona - joten Samuran lavean vesiväri- ja nestetussityöskentelyn emuloimiseenkaan tuskin ylletään. Yllä olevassa kuvassa näkyvä hahmodesign antaa olettaa pahinta.

Jos  tämä tuhoon tuomittu projekti tulee jotenkin onnistumaan, se tulee tekemään niin jonkun muun kuin Mashimon ansiosta. Seiyuulista on lupaava, ja ainakin säveltäjänä on tällä kertaa joku muu kuin Yuki Kajiura - Haibane Renmeistä muistettu Koo Ootani nimittäin.

Muokkaus 31.3: Traileri vahvistaa pahimmat pelkoni. Ei näin!

Muokkaus 25.4: Traileri julkaistiin sitten netissäkin. No, ehkä tyyli on menetetty - mutta toivottavasti pitävät sentään laadun tuon tasoisena ja maisemapanoroinnit minimissä... Hifistit ovat tietty jo itkeneet silmät päästään sen takia ettei AT-X lähetä HD:llä, mutta eipä tuo varmaan tuosta paranisi resoluutiota nostamallakaan.