Anarkistista demokratiaa

2chan - ei pidä sekoittaa sen kuvalautajälkeläiseen Futaba Channeliin, jonka osoite on 2chan.net - on maailman suurimmaksi internetfoorumiksi sanottu sivusto, kaikkien teksti- ja kuvalautojen isoäiti. (Gaia Online ja Something Awful väittävät molemmat toista, mutta anonyymiä tekstilautaa ei voi verrata habbohärveliin tai rekisteröitymisen vaativaan foorumiin kuin kaistankäytön puolesta - ja lähes kolme miljoonaa postausta päivässä kertovat joka tapauksessa karua kieltään.)

Sellaisena sillä on Japanissa konkreettista merkitystä mediana ja mielipidemittarina; sen systeemin toimivuudesta puhuvat monet seikat. Saimoe on sillä järjestetyistä äänestyksistä lännessä tunnetuin, muttei tietenkään ainoa - miten olisi lista 300 kaikkien aikojen parhaasta animaatiobiisistä?

Näyttipä Aladdin tuossa seurassa kovin... yksinäiseltä.

Ja kyllä vain, voittaja on aina ja iänkaikkisesti Cruel Angel's Thesis. Mikäs muukaan?