Triangler

On lopultakin koittanut se onnellinen ja aurinkoinen päivä, kun Maaya Sakamoto ja Yoko Kanno ovat palanneet luomaan musiikkia yhdessä. Sitä saatiinkin odottaa melkein puoli vuosikymmentä... Tutustuin tämän parivaljakon muodostamaan pyhään kaksinaisuuteen ensimmäisen kerran kun katsoimme eräässä all-nighterissa Escaflownen; Yakusoku Wa Iranai (kokoversio) piristi yön pikkutunteina kerran toisensa jälkeen ja auttoi karkottamaan torkahtelun synnyttämät nenäaiheiset painajaiset.

Sarja on tässä kuussa alkanut Macross Frontier, ja vaikka se ei kuulukaan välittömiin kiinnostuksenkohteisiini en voi olla kuin rakastamatta sen OP-biisiä. Triangler on Sakamoton laulama ja Kannon säveltämä; sen sanoituksesta on kreditoitu Gabriela Robinia, yhtä Kannon taiteilijanimistä. Kappale on huomattavan erilainen kuin Sakamoton viimeaikaiset työt; Kannon nopeatahtinen sävellystyyli ja hänen tavanomaisen monitulkintaiset lyriikkansa antavat sille aivan omanlaisensa ilmeen. Toivottavasti naisten yhteistyö jatkuu tällä kertaa pitkään.

Singlen ensimmäinen painos muuten loppui jo.

君は誰とキスをする わたし それともあの娘 君は誰とキスをする 星を巡るよ 純情

弱虫泣き虫連れて まだ行くんだと思う わたし 愛するより求めるより 疑うほうがずっとたやすい自分が悔しい

痛いよ 味方だけど愛してないとか 守るけど側にいれないとか 若い二律背反 今すぐ タッチミー 運命ならばつながせて

君は誰とキスをする わたし それともあの娘 こころ揺らす言葉より 無責任に抱いて 限界

妄想を裁くオキテ うしろから蹴りあげたら むき出しの恋によろけた 呼吸だけで精一杯 むかえに来て おぼれてるから

痛いよ 前向きな嘘 真に受けるのは 笑ってる声せがめないから 未来もてあました 今すぐ hold me 理性なんて押し倒して

君は誰とキスをする わたし それともあの娘 涙まるで役立たず 星を駆けるよ 純情

キミは誰とキスをする

君は誰とキスをする わたし それともあの娘 たったひとつ命をタテに いまふりかざす 感傷

OP-animaatiossakaan ei ole mitään vikaa. Sakamoton sivuilla on muutama valokuva musiikkivideon kuvauksista.