Mutta miksi Dekabutsu eikä Space Dai-Gun ohjaa Cathedral Terraa?

Noh, Gurren Lagann Music Clip Project on ollut päätäraavituttava kokemus pachinkohäröilyineen ja nice boat -pilvineen - melkoinen pettymys, kokonaisuutena ajatellen. Onneksi kahdeksas ja viimeinen video, You Yoshinarin ohjaama ja All You Bastards, Get Fired Up!:iin animoitu sellainen, ei sentään petä odotuksia.

Saamme lopultakin kuulla Lord Genomen koko tarinan, alkaen siitä kun Antispiraalit tuhosivat hänen kansansa ja hän itse rakensi ensimmäiset gunmeninsa pudonneen Antispiraalien sotakoneen pohjalta. (...Vissiin.) Hänestä tuli Cathedral Terran kannella seilaava spiraalisoturi samaan tapaan kuin Simonista tuhat vuotta hänen jälkeensä, mutta toisin kuin Simonilla hänellä ei ollut Kaminan muistoa herättämässä häntä Vaihtoehtotodellisyyslabyrintistä - ja Antispiraali sai hänet uskomaan Spiraalinemesiksen väistämättömyyteen ja ylipuhuttua hänet pettämään muut spiraalit ja kääntymään tovereitaan vastaan.

Hän palasi kotiinsa, loi spiraalienergiattomien turri-ihmisten armeijan ja alisti ihmiset asumaan maan alla, jotta Antispiraalien Cathedral Terrasta muokkaama Ihmistuhojärjestelmä ei käynnistyisi. Vuosisatojen myötä hänen mielensä seniiliytyi vaikka hänen vartalonsa pysyikin ennallaan, ja hän alkoi nimittää itseään Spiraalikuninkaaksi. Bootamainen pikku-Gaume on kiva yksityiskohta.

Tämän pätkän kanonisuus tosin on kyseenalainen - jaksossa 26 Lord Genomehan sanoo tapaavansa Antispiraalin ensimmäistä kertaa. Mutta no jaa, Gainax nyt on Gainax mitä retconiin tulee.

Muokkaus: Niin no joo, Space Dai-Gun taidettiin rakentaa vasta myöhemmin. Ja nehän ovat vissiin suunnilleen samaa kokoluokkaa Dekabutsun kanssa.