Seikkailevien nahkhiirten aika

Kaikki kohkaavat siitä että Kozue Amano on aikeissa aloittaa uuden mangan. Naoki Urasawan kolmisen viikkoa sitten julkistettu ja toissaviikolla Kodanshan Morning-lehdessä alkanut uutuus Billy Bat sen sijaan on jäänyt otakupiireissä vähemmälle huomiolle

Urasawaa ennen lukeneille ja hänen tyylinsä tunteville voi Billy Bat olla aluksi pienoinen kulttuurishokki. Julkaistujen mainosten mukaan Urasawa palaisi siinä 40-luvun Amerikan kultaisten seikkailusarjakuvien aikaan - aikaan, jolloin Batmanit ja Teräsmiehet kamppailivat vielä suosiosta Mikki-hiirten ja Felix-kissojen kanssa. Diili Kodanshan kanssa Urasawan muita mangoja julkaisevan Shogakukanin sijaan vihjaili lisäksi siitä, että kyseessä saattaisi olla vielä asteen verran hänen muita mangojaan synkempi sarja.

Lopputulos muistutti kuitenkin lähinnä Teräshiiren ja Blacksadin hivenen retardia ristisiitosta.

...Ja siinä se. Lisää Billyn jännittäviä seikkailuja ensi viikolla samaan lepakkoaikaan!

Mutta sitten saapui seuraava torstai ja sarjan toinen luku. Ja eikös vain...

"Hahahahaa - menitte halpaan, ettekö vain?" hirnuu Urasawa kammiossaan. "Muistatteko mitä tein Astro Boylle? Odottakaas vain mitä saan irti tästä!"

Olisihan se tietysti jo tuon mainoskuvan taustasta pitänyt arvata... Siinähän näkyy realistisesti piirrettyjä rakennuksia ja ihmisiä.

"Billy Bat" on siis amerikkalainen sarjakuva. Sen tekijää, ilmeisen japanilaistaustaista Kevin Yamagataa kuitenkin häiritsevät kovasti alituiset vaatimukset muuttaa sarjan juonta - neuvostovakoojat pahiksina olisivat oikein kiva lisä, muistuttaa kustannustoimittaja.

Myös poliisisedillä on neuvostovakoojat mielessä, ja he tulevat kyselemään Yamagatalta onko tämä kenties nähnyt naapurinsa tekevän jotain epäilyttävää. Nuorempi poliisi on innoissaan tajutessaan kohdanneensa kuuluisan Billy Batin tekijän, mutta Yamagatan piirroksia katsottuaan vanhempi heistä vain sanoo nähneensä Billyn ollessaan Japanissa. Yamagata hämmentyy ja painostava tunnelma lankeaa - ja jatkoa seuraa.

Tervetuloa vuoteen 1949.