Первый отряд

Venäläinen Molot Entertainment on tuottamassa ensi vuonna valmistuvaa animaatioelokuvaa nimeltä First Squad, joka on saanut inspiraationsa löyhästi 80-lukulaisesta nuorille suunnatusta neuvostopropagandasta; tarinoista uljaista rintamasankareista taistelussa natseja vastaan.

Studio 4°C:n kanssa.

It is 1942. The Red Army is putting up a violent and effective resistance against the German invaders. 14 year-old Nadya is a medium. In a deadly air raid the girl is shell-shocked. Recovering from her concussion, Nadya discovers her new gift – the ability to foresee the “Moments of Truth” - the most critical moments of future combat encounters, in which one person’s actions will decide the outcome one way or the other.

Nadya’s ability is indispensable for the classified 6th Division of the Russian Military Intelligence, which is waging a secret war against the “Ahnenerbe” – an occult order within the SS. The Ahnenerbe summons from the realm of the dead the powerful prince of darkness, Baron von Wolff. With him on their side they hope to change the course of history and achieve world domination. To oppose the Baron Nadya decides to enlist the support of her old friends from the beyond – the Pioneers of the First Squad.

Juonikuvaus kuulostaa kohtuullisen lupaavalta - ja sitäkin lupaavammalta kuulostaa se, että ohjaajanpallille on istutettu Tweeny Witchesin ohjannut Yoshiharu Ashino. Twitch julkaisi pari viikkoa sitten elokuvan venäläisten ideoijien Misha Spritsin ja Aljosha Klimovin haastattelun, joka on varsin mielenkiintoista luettavaa - alkaen siitä miten he halusivat risteyttää lapsuusviihteensä rakastamaansa animeen ja edelleen siihen kuinka japanilaiset saatiin innostumaan projektista.

Kvaakissa ideaa verrattiinkin jo Black Lagoonin ja Jin-Rohin äpärälapseen, mikä voi osoittautua varsin osuvaksikin vertaukseksi - mainitsevathan haastateltavat myös Oshiin inspiraationlähteikseen. Niin kuulostaa kuin näyttääkin lupaavalta, eittämättä - edes nuo 3D-masiinat eivät särje silmiä kovin kauheasti.