Rongasmi

Degeneroidun entisenkaltaiseksi uutisblogiksi hihkuakseni iloisia uutisia mahjongrintamalla. Hideki Oowadan mangan Mudazumo Naki Kaikaku, tunnettu paremmin täälläpäin englanninkielisellä alaotsikollaan The Legend of Koizumi, eilen ilmestyneen toisen tankobonin kansivyötteessä ilmoitettiin mangan saavan animesovituksen hamaassa tulevaisuudessa. Manga ilmestyy Takeshobon Kindai Mahjong -lehdessä, jonka lippulaivasarjan varmasti kaikki tämän blogin lukijat tuntevat ainakin ulkonäöltä.

Voisin hymistellä sitä miten mahjonganimen lisääntynyt määrä viime vuosina on merkki animemarkkinoiden yhä etenevästä kotimaisille markkinoille keskittymisestä... mutta jääköön tällä kertaa väliin. Niille jotka eivät ole tästä sarjasta kuulleet kerrottakoon, että sarja kertoo maailmanpolitiikan ratkomisesta mahjongpöydän ääressä: päähenkilö, entinen pääministeri Junichiro Koizumi pelaa George W. Bushia vastaan yhden F-15:n vaihtaessa omistajaa tuhannen pisteen välein, ja Vladimir Putinia vastaan köyhdytetystä uraanista tehdyillä tiilillä. Kim Jong-il osoittautui huonoksi häviäjäksi ja kosti tappionsa ohjusiskulla, mutta putosi yli laidan ja palasi kyborgina jouduttuaan haiden syömäksi. Koizumin itsensä erikoistaktiikka on puristaa tiiliä niin lujaa että niiden maali karisee ja ne muuttuvat kaikki valkoisiksi lohikäärmeiksi, mikä vaikuttaa pistetilastoihin aika metkasti.

Hieman eri maata kuin Saki, toisin sanoen.

Veikkauksia animaatiostudiosta otetaan vastaan... älä petä minua, Madhouse.

Tällä hetkellä meneillään olevassa juonikaaressa Koizumin, Putinin, George H. W. Bushin, Julia Tymoshenkon ja paavi Benedictus XVI:n muodostama joukkue on pelaamassa maailman kohtalosta Kuun pinnalle Neljännen valtakunnan perustaneita natseja ja henkiin palannutta Hitleriä vastaan. Jepjep.

Toivottavasti ne eivät pilaa tätä.