2: Vain yksi jäbä rikkoi Azusa-figunsa

Toisessa jaksossa päädyimme puhumaan ajankohtaisista aiheista niin pitkään, että varsinaisiksi keskustelunaiheiksi varatuille sarjoille ei jäänytkään yhtään aikaa. Puheenaiheina ovat animen ja mangan lisensointi, AKB48-idoli Minami Minegishin seksiskandaali sekä se miten Norio Wakamoto ei aio jakaa Desuconissa nimikirjoituksia. Lisäksi puhumme amerikkalaisten perverssistä suhtautumisesta seksuaalisuuteen viihteessä sekä hahmotuoteperheiden kanonisuuden löyhyydestä – käyttäen molemmista esimerkkinä Maoyuuta.

Lataa MP3-tiedosto (28 mb, 57 min)

00:00:50 – Animen ja mangan lisensointi Amerikkaan

Amerikassa julkaistaan edelleen animea DVD- ja Blu-Ray-levyillä. Ketkä niitä ostavat ja miksi? Ovatko fyysisen median keräilijät tosiaan samoja ihmisiä, jotka haluavat katsoa Fight Ippatsu! Juuden-chania? Ja minkälaisessa kuosissa manganjulkaisuala puolestaan on?

00:16:58 – Minami Minegishin seksiskandaali

Juorulehti julkaisi AKB48-idoli Minami Minegishistä valokuvan, jossa hän on poistumassa miehen asunnolta. Idoliryhmän sääntöjen mukaan seurusteleminen on kiellettyä, joten erottamisen välttääkseen Minegishi ajeli hiuksensa ja julkaisi netissä anteeksipyyntövideon. Koko maailma on nyt raivoissaan AKB48:n epäinhimillisistä säännöistä.

00:32:02 – Norio Wakamoto ei jaa nimikirjoituksia

Seiyuu Norio Wakamoto saapuu Desuconin kunniavieraaksi, mutta ei jaa nimikirjoituksia. Tämäkös on ihmisiä ärsyttänyt, ja syyttävällä sormella on osoitettu myös conin järjestäjiä. Koska ihmiset ovat selvästi oppineet vaatimaan pääsylippurahoilleen vastinetta, kenties aika on kypsä pienelle muistelulle siitä miten huonosti asiat olivat ennen.

00:43:04 – Paljasta pintaa vihaavat amerikkalaiset

Amerikkalaiset eivät tunnetusti pidä sarjoista, joissa on tietynlaisia seksuaalisia elementtejä. Mistä tämä johtuu? Käytämme esimerkkinä Anime News Networkin The Stream -palstaa. Maoyuu kelpaa myös loistavaksi esimerkiksi siitä, miten hahmotuoteperheet voivat nykyään kaikessa rauhassa koostua keskenään todella erilaisista palasista.

Linkit: