3: Melkein kuin pornoa mutta ei kuitenkaan

Kolmannessa jaksossa puhumme niistä miesyleisön pikkutuhmista mangoista, joille ei viime kerralla ollut aikaa: Nozoki Anasta, Sundomesta ja Nana to Kaorusta. Bonuksena The Flowers of Evil.

Lataa MP3-tiedosto (32 mb, 64 min)

00:01:40: – Nozoki Ana

Valtteri luki Honna Wakoun Nozoki Ana -mangan, eikä saanut oikein selvää siitä olisiko siitä ollut tarkoitus tulla hyvä vai paha mieli. Puhumme myös laajemmin kuumottelusarjojen animesovituksista ja siitä, miksi ne tuntuvat olevan järjestään surkeita. Onko syynä se että niistä tehdään vain halpoja OAD-räpellyksiä, vai onko ecchimanga vain todella haastava genre sovittaa animeksi ylipäätään?

00:18:17 – Sundome

Matias kertoo Kazuto Okadan Sundomesta, joka on edellistä paljon selvemmin pahan mielen sarja. Silti siitä löytyy myös yllättävän paljon huumoria, ja jopa positiivishenkinen loppuratkaisu. Tämän ohessa pohditaan sitä miten kuumottelusarjojen kohdalla vähemmän on enemmän, sitä voisiko tällaista mangaa enää nykyään julkaista englanniksi, sekä sitä miksi japanilaiset livetuotannot ovat niin kamalia.

00:34:42 – The Flowers of Evil

Matias vertaa pikaisesti aiempia sarjoja Shuzo Oshimin The Flowers of Eviliin. Sundomen tapaan tyttö ja poika solmivat salaisen sopimuksen myös tässä sarjassa, mutta hahmojen mielenterveys alkaa kuitenkin järkkyä varsin nopeasti. The Flowers of Evil onkin paljon vähemmän seksuaalinen ja enemmän ahdistava manga kuin muut tässä käsiteltävät teokset.

00:40:35 - Nana to Kaoru

Petteri intoutuu kertomaan lempimangastaan, Ryuta Amazumen Nana to Kaorusta, joka on tämänkertaisista mangoista ehdottomasti positiivisin ja romanttisin hyvän mielen sarja – S/M-teemastaan huolimatta. Päätämme jakson pohdintaan siitä, miten laaja skaala erilaisia teoksia erilaisine lukukokemuksineen näinkin yksioikoiseksi kuviteltavan mangagenren alle mahtuu.