8: Aika paljon anteeksiantoa vaati

Hyvät ja huonot puolet Vividred Operationissa, Psyho-Passissa ja Shin Sekai Yorissa. Noboru Yamaguchin poismenon kunniaksi puhumme myös Zero no Tsukaimasta ja sen perinnöstä.

Lataa MP3-tiedosto (42 mb, 88 min)

00:01:30 – Vividred Operation

Petteri ei saanut sarjaa katsottua. Olisiko kannattanut? Olisiko sarjaa monipuolistanut se, että sivuhenkilöt olisivat voineet telakoitua myös keskenään eivätkä vain päähenkilön kanssa – vai oliko kyse enemmän siitä että visuaaliseen ilotulitukseen vain kyllästyi? Vai oliko vika käsikirjoittajassa?

00:11:25 – Psycho-Pass

Valtteri katsoi puolet, Petteri ei aloittanutkaan. Matias kertoo mitä tykkäsi ja miksi. Koska tuntuu siltä että Gen Urobuchi pyrkii Oshiiksi Oshiin paikalle, heittelemme myös muutaman ennustuksen Suisei no Gargantian jatkosta.

00:27:30 – Shin Sekai Yorin juonipuoli

Matias alkoi katsoa sarjaa vasta kun Psycho-Passin katsominen oli hyvässä vauhdissa, joten hänelle sarja avautui dystooppisena tulevaisuuden yhteiskunnan kuvauksena. Petteri taas näki tarinassa enemmän ihmisyyden ja sen määrittelemisen käsittelyä. Sarjaa jaksoi katsoa painostavan tunnelman takia, vaikka siinä olikin paljon huonoja puolia.

00:54:13 – Shin Sekai Yorin tuotannollinen puoli

Ja niitä huonoja puolia riittikin, sillä eihän se nätti sarja ollut. Yhtenäisyys jaksojen välillä oli huonoa, ja muutama jakso oli heikko myös teknisesti. Kuka on syypää? Tekeekö A-1 Pictures nykyään vain ihan liikaa sarjoja yhtä aikaa? Toisaalta Matias tykkäsi tästäkin puolesta. 

01:08:11 – Hiljainen hetki Noboru Yamaguchin muistolle

Zero no Tsukaiman kirjoittaja kuoli syöpään. Matias muistelee miten sarja oli ensimmäinen jonka hän ikinä droppasi, ja Valtteri kertoo miten surkeiden kakkos- ja kolmoskausien jälkeen oli vapauttava kokemus saada tarinalle kunnollinen lopetus. Tulemme myös siihen tulokseen, että sarja oli omalla tavallaan viime vuosikymmenen viimeinen dinosaurus jollaisia ei enää tehdä.

Linkit: